2 Nisan 2015 Perşembe

AŞK HER ŞEYİ AFFEDER Mİ?

AŞK HER ŞEYİ AFFEDER Mİ?

Aşık olunca insanın gözü kör olur. Herşeyi iyi yanından görmeye başlar. Çoğu zaman kendisine yapılan kötü şeyleri bile fark etmez. Farketse bile iyiye yormaya çalışır. Aslında bu tutum güzel bir tutumdur. Çünkü kendini daha mutlu ve huzurlu hisseder. Nnormalde asla affedemeyeceğimiz, tahammül edemeyeceğimiz şeyleri bile  aşıkken kabullenmemiz daha kolaydır. Yapılan çoğu hatayı aşıkken kolay affederiz.

Peki bu şekilde taviz vermek ne kadar doğrudur?


Aşk her şeyi affeder mi sorusunu duyunca hemen hemen hepimizin aklına aldatılmak gelir Çünkü aldatılmak dışında yapılan hataları affetmek daha kolaydır. Aldatılmak insanın yaşayabileceği en acı duygulardan biridir. Birlikte olduğunuz kişinin sizin dışınızda başka biriyle fiziksel veya duygusal temas ettiğini düşünmesi bile kötüdür. İnsan kendini değersiz ve önemsiz hisseder. Bir başkasının kendi yerine geçmesi kabul edilemeyecek kadar ağırdır.
Böylesine bir durum yaşandığında affedilip affedilemeyeceği tamamen kişiye göre değişir. İnsanın hayata bakış açısı aldatan kişiyi affedip affetmeyeceğini değiştirebilir. Çünkü böylesine ince bir konu için kesin cümleler kurmak oldukça zordur.

Aldatılmakla ilgili şu unutulmamalıdır ki: bir insan ilk kez aldatmışsa zaaf olarak kabul edilebilir, ancak ikince kez aldatmışsa kesinlikle hatadır. İlk seferde aldatan çevresinden, arkadaşlarından etkilenmiş, kendini kontrol edememiş ve hataya düşmüş olabilir. Sonrasında o hataya bir daha düşmemek için hatasından ders çıkarıyor ve yaptığı her neyse yapmıyor olması gerekir. Eğer hala ders çıkaramamışsa o insan tekrar aldatabilir.

İlk seferde affedilmiş olmak, insanda bir rahatlığa yol açabilir. Nasıl olsa affediliyorum düşüncsiyle hataya yine düşebilir. Tam da bu yüzden her ne kadar ilk aldatma zaaf dnse de, affetmenin ne kadar mantıklı olduğu herkesin kendi inisiyatifindedir. Aşk her şeyi affeder mi sorusuna verilecek yanıt olayın yaşandığı zaman ve durumda bile farklılık gösterebilir. 



Load disqus comments

0 yorum